Verkeershelden Zeppe & Zikki nu ook in Wallonië

Verkeershelden Zeppe & Zikki nu ook in Wallonië

Eind 2008 werden Zeppe & Zikki aan Vlaanderen voorgesteld en al snel werden ze superpopulair zowel thuis als op school. Hun humoristische, niet belerende aanpak zorgde er voor het eerst voor dat het moeilijke thema verkeersveiligheid bespreekbaar werd bij kinderen en hun ouders. In elke aflevering trekken Zeppe & Zikki de weg op. Daar komen ze allerlei gevaren tegen die ze op hun eigen originele en vaak ongewone manier proberen op te lossen of te omzeilen. Dat zorgt heel vaak voor knotsgekke situaties.

Het project kwam tot stand op initiatief van Levenslijn en de Vlaamse overheid. Naast de afleveringen werden ook handpoppen en dvd's verspreid onder alle Vlaamse basisscholen. Eind 2009 werd 'De Zeppe & Zikki song' met Urbanus & Regi een nummer 1-hit. Bij vtmKzoom behoren de hyperactieve schildpad en behoedzame zebra tot de vaste waarden en ze werden ook de boegbeelden in 3 multimediale sensibiliseringscampagnes rond de thema's respect in het verkeer, fluojasjes en fietsen. Er werd ook een gamma verkeersveilige producten ontwikkeld waarvan de opbrengst integraal naar de Koning Boudewijnstichting gaat om nieuwe initiatieven te nemen voor meer verkeersveiligheid en een betere opvang van jonge verkeersslachtoffers. 

Vandaag zetten Zeppe & Zikki een nieuwe grote stap en verruimen hun actieterrein naar het hele land met de steun van de Nationale Loterij en het BIVV. 

"Het doet ons plezier dat we onze opgebouwde know-how ook ter beschikking kunnen stellen van onze Zuiderburen ", zegt Marc Dupain, algemeen coördinator van Levenslijn. Wiet Bruurs van RTL Belgium vervolgt: "Wij heten Zeppe & Zikki van harte welkom op onze zender en zijn er zeker van dat ze ook in Wallonië snel veel vrienden zullen maken." Jan Vandaele, verantwoordelijke Jongeren van het BIVV zegt: "Elk verkeersongeval is er een te veel. Zeppe & Zikki zijn de ideale communicatoren om op een positieve manier rond verkeersveiligheid te sensibiliseren." "De Nationale Loterij creëert kansen voor iedereen in ons land, daarom zijn we verheugd dat we Zeppe & Zikki na het succes in Vlaanderen een duwtje konden geven om hun verkeersveilige boodschap ook in Wallonië uit te dragen", besluit Rony Cuyt van de Nationale Loterij.

Wil je al even horen hoe Zeppe & Zikki in het Frans klinken? Klik dan hier. Veel plezier.