Vmma ondertekent het “Go for Zero” mediacharte

Vmma ondertekent het “Go for Zero” mediacharte

Peter Quaghebeur, directeur- generaal van de Vlaamse Media Maatschappij, heeft vanmorgen samen met de belangrijkste mediabedrijven in ons land het “Go-for-Zero”-charter ondertekend. Bedrijven, media, overheden, organisaties en burgers die zich achter “Go for Zero” scharen, geven te kennen dat het menens is met verkeersveiligheid, en dat ze daarvoor concrete acties willen ondernemen. 

Vmma wil zijn engagement voor een veiliger verkeer uitbreiden om het aantal verkeersslachtoffers verder te doen dalen. 
“Via Levenslijn voeren we met vtm al bijna 10 jaar actie voor meer verkeersveiligheid. Deze ondertekening is voor ons vanzelfsprekend en we willen dat engagement nog sterker uitdragen op het scherm, in de ether, online en met al onze merken.” zegt Peter Quaghebeur bij de officiële ondertekening. 

Vmma is zich bewust van de belangrijke taak die ze als mediabedrijf heeft door het grote publiek bewust te maken van het belang van veilig en verantwoord verkeersgedrag. 
Met dit charter wil Vmma in de eigen producties het goede voorbeeld geven en veilig en verantwoord verkeersgedrag tot de norm maken, tenzij afwijkend en illegaal gedrag onderdeel uitmaakt van het script of de situatie om net te wijzen op de onveiligheid ervan. 

Vmma wil in de eigen producties stimuleren om en doet een oproep tot de productiehuizen om:

  • de snelheidslimieten eerbiedigen,
  • de veiligheidsgordel dragen,
  • niet rijden onder invloed van alcohol, drugs of medicijnen,
  • gsm-gebruik tijdens het rijden beperken tot handenvrij bellen.

Bekijk hier de reportage in het nieuws. 

Wil je ook zelf het “Go for Zero” –charter ondertekenen? Klik hier!