Zeppe & Zikki zijn 5 jaar na hun lancering bekender geworden dan de actie Levenslijn waaruit ze zijn ontstaan. Voortaan gaan ze dan ook samen met Aya, het andere verkeersveiligheidsfiguurtje, alleen verder als boegbeelden voor meer verkeersveiligheid.
Onder de slogan ‘Iedereen paraat voor een veilige straat’ lanceerden Zeppe & Zikki vanaf donderdag 7 november een nieuw grote sensibiliseringscampagne voor meer verkeersveiligheid in de eigen omgeving. Als meest populaire verkeershelden van Vlaanderen roepen ze heel Vlaanderen op om mee te doen en de campagneaffiche op te hangen.
Veel verkeersslachtoffers en nabestaanden konden voor het ongeval niet voorspellen wie de persoon zou zijn die hen door de moeilijkste momenten zou helpen. Ieder slachtoffer heeft de steun van zo’n goede vriend nodig, dat is de boodschap die Rondpunt wil verspreiden met haar spotjescampagne naar aanleiding van de herdenkingsdag van het verkeersslachtoffer.
Levenslijn schetst in de brochure ‘De fietshelm’ de pro’s en contra’s over de mogelijke gevolgen over het al dan niet verplichten van de fietshelm in ons land. Hier gratis te downloaden.
Tijdens ‘De Week van de Mobiliteit’ gaat Telefacts dieper in op twee actuele verkeersthema’s. Zo ontsierden enkele fietsongevallen de eerste weken van het schooljaar en is de smartphone het nieuwe gevaar op de weg: we kunnen hem blijkbaar geen minuut missen.
Tijdens de week van de mobiliteit (16 tem 22 september) voert Levenslijn de Aya op school-campagne gekoppeld aan een grote media-actie.
Volgens de jongste cijfers van de verkeersbaromter zijn tijdens de eerste zes maanden van 2013 minder verkeersongevallen met gewonden (-9,2 %) en doden (-5,6 %) gebeurd. Positieve cijfers maar in ons land zijn nog enorme inspanningen nodig om op het niveau van onze buurlanden te geraken.
Animatiereeks Aya krijgt tweede seizoen en wordt ook op Nederlandse kinderzender uitgezonden. Ook op school wordt Aya zeer enthousiast onthaald. Daarnaast wordt ook het Aya-eventpark voorgesteld.
Levenslijn wil de aandacht vestigen op de gevaren van smartphone-gebruik in de wagen (raadplegen van Facebook, Twitter, e-mail) en is hiervoor op zoek naar getuigen.
Levenslijn zoekt enthousiaste vrijwilligers voor de VAB-Autohappening, Aya in Kortrijk en andere zomerevents. Voor iedere vrijwilliger voorzien we een leuke attentie.

Pagina's